Spela

Spelplan

World Explorer the Boardgame är lätt att komma igång med!

Sortera upp korten utifrån de sju olika korttyperna och blanda dem. Är det första gången du spelar så är det bra att blanda korten extra noga.

Placera korten så att de är så lätta att nå för alla spelare. Vanligtvis läggs korthögarna bredvid någon av spelets kortsidor. Ett tips är att lägga Resurskorten i en grupp, Poängkorten i en grupp och Förändrade omständigheter-korthögen däremellan, så går det lättare att välja och plocka kort under spelets gång.

Trots att spelet är utformat för att vara lätt att förstå och spela så kan det såklart ändå dyka upp frågor eller finnas behov att reda ut någon regeldetalj. Har du en fråga om reglerna, då kan du maila den till:

mattias@worldexplorerboardgame.com

Förutom att få ett personligt svar på din fråga kommer vi också att publicera ett förtydligande av den aktuella regeldetaljen här på hemsidan om det är relevant. På denna sida kommer vi i World Explorer-teamet löpande också att publicera saker som är bra att vara uppdaterad på i World Explorer the Boardgame.

FAQ World Explorer the Boardgame regler

Nej, det är bara Resurskort som kan bytas med banken, det vill säga korten ”Mod”, ”Kunskap & Förmåga”, ”Finansiering” och ”Flygbiljett”, ”Reskassa”, samt ”Licens”. Byteskursen är alltid 3:1 till bankens favör.

Rulla till toppen